SK EN
Kalendár Zápis do školy Zažili sme Naše úspechy Povedali o nás Prijímacie konanie na SŠ

UČÍME ONLINE A POČAS DIŠTANČNEJ VÝUČBY POMÁHAME AJ VO VZDELÁVANÍ BUDÚCEJ GENERÁCIE UČITEĽOV

Situácia ohľadom celosvetovej pandémie spôsobenej ochorením COVID-19 už rok výrazným spôsobom ovplyvňuje všetky oblasti nášho života, školstvo nevynímajúc.

„Aj my sme sa museli vysporiadať s mnohými výzvami a žiaci spolu s pedagógmi sa museli rýchlo prispôsobiť novým podmienkam výučby. Prešli sme na dištančné vzdelávanie a vďaka tabletom, ktoré majú žiaci Súkromnej základnej školy BESST k dispozícii, sme vytvorili vhodné podmienky aj pre online vyučovanie. Nové podmienky sme však vytvorili aj študentom Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity, ktorým ako cvičná škola poskytujeme aj naďalej priestor pre získavanie ich praxe počas štúdia.“  odpovedá Mgr. Eva Polláková, riaditeľka Súkromnej základnej školy BESST, na otázku, aký dopad má mimoriadna situácia na vyučovací proces.

Pomáhame vzdelávať novú generáciu učiteľov s všestrannou praxou

Súkromná základná škola BESST už niekoľko rokov spolupracuje s Pedagogickou fakultou Trnavskej univerzity a ako jedna z mála škôl poskytuje študentom magisterského štúdia priestor na získanie odbornej praxe aj v období online vzdelávania.

 „So Súkromnou základnou školou BESST spolupracujeme prakticky od jej vzniku. Pôsobí na nej viacero našich absolventov, dokonca aj riaditeľom školy bol v minulosti náš absolvent. Komunikácia s vedením, ale aj učiteľmi tejto školy je na veľmi dobrej úrovni. Spolupracujeme pri zabezpečení praxe našich študentov, realizácii výskumných aktivít, resp. pri spracovávaní kvalifikačných prác našich študentov. Vždy, počas dlhoročnej spolupráce, sme sa stretli s veľkou ochotou podieľať sa na našich aktivitách.“, hovorí pani dekanka Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity doc. Ing. Viera Peterková, PhD.

„Keďže na tejto základnej škole sa dlhodobo využívajú prvky elektronického vzdelávania, využili sme ich potenciál rýchleho prechodu na online výučbu. V tomto náročnom období zabezpečujeme, aj v spolupráci s touto školou, realizáciu priebežnej a súvislej praxe našich študentov. Za čo im patrí veľká vďaka, pretože nám pomáhajú vychovávať kvalitných a pripravených učiteľov do pedagogickej praxe.“

Celý článok si môžete prečítať TU.