SK EN
Kalendár Zápis do školy Zažili sme Naše úspechy Povedali o nás Prijímacie konanie na SŠ

Zdieľame naše vedomosti

V čase koronavírusu sa na Slovensku uskutočnilo množstvo webinárov a online školení na podporu učiteľov. Prechod na online vzdelávanie bol pre niektoré školy veľmi náročný a učitelia hľadali pomoc a inšpiráciu pre online výučbu.
eTwinning Slovensko, zastúpený p. Kornéliou Lohyňovou, zorganizoval online stretnutie učiteľov na tému Ako vyučovať na diaľku. Predstaviteľka projektu Trieda budúcnosti (Future Classoroom lab) na Slovensku, Eva Polláková, spolu s Monikou Ďurkovou (obe pracujú v Bilingválnej anglicko-slovenskej škole BESST) prispeli k téme svojimi skúsenosťami s plánovaním a implementáciou online vzdelávania z pohľadu vedúcich pracovníkov ako aj s využitím rôznych aplikácií (ZOOM) pri vyučovacom procese.

Pre článok v origináli kliknite SEM

Čo je to Trieda budúcnosti? Trieda budúcnosti, ktorú zastrešuje European Schoolnet, je inšpiratívne vzdelávacie prostredie v Bruseli, ktoré vyzýva návštevníkov, aby prehodnotili úlohu pedagogiky, technológie a dizajnu vo svojich triedach. Prostredníctvom šiestich učebných zón môžu návštevníci preskúmať základné prvky pri poskytovaní vzdelávania 21. storočia: zručnosti a úlohy študentov a učiteľov, štýly učenia, dizajn vzdelávacieho prostredia, súčasné a vznikajúce technológie a spoločenské trendy ovplyvňujúce vzdelávanie.

Viac o triede budúcnosti si prečítate TU:

besst foto-384.jpg