Vo februári 2024 sme sa zapojili do súťaže „O najlepší školský obed“. Zo 68 tímov sme sa dostali medzi 9 najlepších. Finále sa konalo 15. augusta 2024 v Nitre. Tím našej školskej jedálne tvorí 13 šikovných kuchárov a kuchárok, ktorí s láskou pripravujú dobroty pre našich stravníkov.
“Školské menu vylepšujeme sušenými bylinkami v omáčke, ktoré jej dodávajú lahodnú chuť, kuracie prsia používame z ekologického chovu, deň vopred ich marinujeme, aby boli mäkké a dochutené. Snažíme sa tiež zakomponovať mikrozeleninu na dozdobenie, (ktorú deti pestujú) aby bolo jedlo aj na oko lákavejšie.“ prezradila nám manažérka pre stravovanie Lucia Naďová.
Chcete si doma pripraviť naše súťažné menu?
🍽 Recept na súťažné menu
Deň vopred si kuracie prsia v celku namarinujeme v marináde z byliniek a oleja (bylinky používame – rascu, majorán, bobkový list, tymián, č. papriku, sušenú zeleninu a soľ). Namarinované kuracie prsia pečieme v celku v konvektomate, po dopečení nakrájame na podlhovasté plátky. Na cibuľke osmažíme koreňovú zeleninu zmixujeme na omáčku, pridáme bylinky na dochutenie a paradajkový pretlak. Ryžu pečieme v konvektomate. Menu dozdobíme mikrozeleninou – my sme použili hrášok.