Žiaci BESSTu hovorili počas októbra o jedle viac ako zvyčajne. Zapojili sa do akcie organizovanej Centrom rozvoja znalostí o potravinách, ktorá je neziskovou organizáciou s celoslovenskou pôsobnosťou so zameraním na zvyšovanie úrovne vzdelávania a zvyšovania povedomia o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu počas celého ľudského života.
Naši žiaci sa zapojili do dvoch jej častí. Hovorme o jedle a Chutné maľovanie. Vybrali sme si 3 denné témy. V utorok 15.10. 2019 sa niesol v duchu zeleniny, ovocia a orechov z našich sadov, vo štvrtok 17.10 sme si pripravili papierové, no i reálne taniere a ovocné misy podľa zásad vyváženej stravy, ktoré sme následne s chuťou zjedli. V piatok 18.10. sme v duchu Jedz a hýb sa rozpohybovali väčšinu tried. Celkovo sa do aktivít zapojilo 149 žiakov a pod vedením svojich učiteľov zažili zábavné chutné a voňavé učenie.