SK EN
Jedálny lístok Ako varíme TOP recept
  • syr tofu
  • sójová omáčka
  • rasca
  • majorán
  • olej
  • cibuľa
  • ryža
  • soľ
  • mrkva
  • zeler
  • petržlen
  • hrášok
  • kukurica
  • tvrdý syr

Syr tofu nakrájame na kocky, ochutíme sójovou omáčkou, rascou, majoránom a necháme postáť. Takto ochutený opečieme na oleji. Cibuľu nakrájame na drobno, opečieme na oleji, pridáme mletú červenú papriku,  koreňovú zeleninu, podusíme, pridáme hrášok a kukuricu. Zmiešame uvarenú ryžu, zeleninovú zmes, tofu a pred podávaním posypeme syrom.


rybaci paprikas.jpg

Paprikáš zo sumčeka afrického

TOP recept mesiaca marec

  • sumček africký chladený filet (je bez kostí)
  • olej
  • cibuľa
  • mlieko
  • smotana
  • soľ
  • bobk.list
  • paprika mletá červená sladká
  • citrónová šťava
  • maslo
  • solamyl

Sumčeka afrického nakrájame na malé kúsky, pripravíme na
pare. NA oleji orestujeme cibuľu, pridáme papriku mletú,
zalejeme, pridáme bobk, list, soľ, varíme, rozmixujeme, pridáme mlieko, smotanu, maslo, na zahustenie môžeme pridať solamyl. Po dokončení omáčky vložíme sumčeka. Podávame s cestovinou alebo špaldovými haluškami. 


spenatovy_privarok.jpg

Špenátový prívarok s vajíčkom

TOP recept mesiaca február

  • 1 kg špenát čerstvý, alebo mrazený
  • olej
  • múka
  • 0,1 kg cibuľa
  • 0,1 l smotana šľahačková
  • 1 vajce
  • soľ
  • cesnak podľa chuti
  • 0,05 kg maslo


Na oleji opražíme cibuľu, pridáme špenát, podlejeme vodou, posolíme a necháme prejsť varom. Zahustíme nasucho opraženou múkou a v smotane rozšľahanými vajíčkami. Dochutíme cesnakom, zjemníme maslom.


tomato soup.jpg

Paradajková polievka

TOP recept mesiaca január

Ingrediencie na 4 l polievky:

  • 0,4 kg pretlak
  • 0,2 kg cibuľa
  • 0,5 kg lúpané paradajky
  • 0,4 kg mrkva
  • 0,1 kg cukor
  • soľ
  • olej
  • korenie
  • cesnak
  • bazalka
  • vegeta

Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme cukor a skaramelizujeme. Následne pridáme pretlak, krátko orestujeme, pridáme lúpané paradajky, dochutíme soľou, korením a varíme. Mrkvu uvaríme do mäkka a rozmixujeme. Všetko spolu zmiešame, pridáme cesnak, bazalku a dôkladne rozmixujeme.
 


8967.jpg

Treska na masle

TOP recept mesiaca december

INGREDIENCIE:

  • 2 ks cibuľa
  • 1 l vývar
  • soľ
  • korenie
  • vegeta
  • 0,3 l šľahačkovej smotany
  • 0,05 kg masla
  • bylinky (petržlenová vňať a pažítka)

Tresku pravú (filet chrbát) umyjeme, posolíme a opečieme prudko na oleji.
Omáčka: Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme múku, zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, vegetu, citrónovú šťavu a kôru, cukor a varíme. Po dovarení rozmixujeme a precedíme. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu, maslo a bylinky.


borsc.jpg

Boršč

TOP recept mesiaca november

Ingrediencie na 4 litre polievky

  • 0,2 kg hovädzie stehno
  • 0,2 kg bravčové pliecko
  • 0,1 kg cibuľa
  • 0,05 l oleja
  • 0,04 kg paradajkový pretlak
  • 0,01 kg paprika mletá červená
  • 0,5 kg biela hlávková kapusta
  • 0,2 kg mrkva
  • 0,7 kg zemiaky
  • 0,3 kg cvikla
  • 0,1 l smotana šľahačková
  • citrón
  • bobkový list
  • čierne korenie
  • soľ

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mäso, orestujeme, pridáme mletú červenú papriku, pretlak, soľ, bobkový list, zalejeme vodou a varíme. K polomäkkému mäsu pridáme zeleninu, kapustu, na kocky nakrájané zemiaky, Keď je kapusta mäkká, pridáme uvarenú cviklu.Dochutíme soľou, citrónom, smotanou a povaríme.

Dobrú chuť!